Əgər şəraba olan ehtirasınız sadəcə onun rəngini və dadını qiymətləndirməkdən kənara çıxırsa, dünyanın tanınmış şərab bölgələrini araşdırmaq, səyahət arzularınız siyahısında yüksək yer tutur. Bəzi səyahətçilər günəşli çimərliklər və ya ekzotik mənzərələr axtarsalar da, əsl şərab həvəskarları daha çox şey axtarırlar – onları sevimli üzümlərinin arxasındakı tarix, mədəniyyət və sənətkarlıqla birləşdirən immersiv təcrübələr.

Kaliforniyanın Napa Vadisinin yuvarlanan üzüm bağlarından Argentinanın Malbek bölgəsinin köhnə adət-ənənələrinə və hər qurtum yeni hekayə təqdim edən Fransanın müxtəlif ərazilərinə qədər hər bir sevgilinin ziyarət etməli olduğu ən yaxşı yerlər buradadır. İstər Fransada möhkəm Bordodan dadırsınız, istərsə də Kaliforniyada xırtıldayan Şardonnaydan dadırsınız, bu yerlər təkcə ən yaxşı şərabların dadını deyil, həm də bu bölgələri əfsanəvi edən zəngin irs və sənətkarlıq üsullarını araşdırmaq imkanı təklif edir. Beləliklə, şərabın dadına baxma səyahətinizi yüksəltməyə hazırsınızsa, çantalarınızı toplayın və bu dünya səviyyəli şərab məkanlarına bir stəkan qaldırın.

Dünyanın ən məşhur bölgəsi kimi tanınan Bordo beş fərqli apellyasiyaya bölünmüş müxtəlif və prestijli mənzərəyə malikdir və hər biri şərab həvəskarları, xüsusən də qırmızı şərabı sevənlər üçün unikal təcrübə təklif edir.

Bordonun şimal hissəsində yerləşən Marqaux quru qırmızıları ilə məşhurdur, əsasən Cabernet Sauvignon və Merlot zərifliyi və zərifliyi ilə məşhurdur. Şimalda yerləşən Pauillac oxşar çeşidlər təklif edir, lakin daha dərin, zəngin profili ilə onu bilicilərin sevimlisinə çevirdi.

Lüks zövqü olanlar üçün Pomerol mütləq ziyarət edilməlidir, burada Merlot və Cabernet Francın güclü, məxmər qarışığı ilə məşhur olan dünyanın ən bahalı şərablarından bəzilərini qəbul edə bilərsiniz. Bölgənin başqa bir incisi olan Saint-Emilion, qalın və möhkəm Cabernet Sauvignons ilə yanaşı, hamar Cabernet Francs və Merlots-un ləzzətli qarışığını təklif edir.

Şimali İspaniyada yerləşən La Rioja, ləzzətli tapas ilə qoşalaşmış ənənəvi şərabçılıq üsullarını qiymətləndirənlər üçün xəyal yeridir. Bu bölgə qəribə kəndlərdə füsunkar, ailə tərəfindən idarə olunan əməliyyatlardan tutmuş səs-küylü şəhərlərdə daha müasir müəssisələrə qədər şərab zavodlarının valehedici qarışığını təklif edir. Son illərdə La Rioja’nın ağ şərabları Viura, Malvasia və Garnacha Blanca kimi palıd və meyvəli növlərin ortaya çıxması ilə də diqqət çəkdi. Bu ağlar, La Riojanın çox yönlülüyünü və inkişaf edən şərabçılıq texnikasını nümayiş etdirərək bölgənin məşhur qırmızıları ilə təravətləndirici kontrast təqdim edir. İstər bir stəkan tam bədənli Garnachadan dadırsınız, istərsə də Viuranın nüanslı ləzzətlərini kəşf edirsinizsə, La Rioja ənənə və yeniliklərlə zəngin şərab dadmaq təcrübəsi vəd edir.

Douro Vadisi daxilində yerləşən Porto, dünyanın ən qədim sərhədlənmiş bölgəsinə ev sahibliyi ilə öyünür və bu, onun köklü şərab irsini vurğulayır. Bu bölgə iki görkəmli alt bölgəyə bölünür: Douro və Porto. Demarkasiya statusu nəinki onun tarixi əhəmiyyətini vurğulayır, həm də Portonun dünya şöhrətli Port şərabının yeganə istehsalçısı olaraq qalmasını və onu qlobal simvola çevirən keyfiyyət və ənənəni qoruyub saxlamasını təmin edir.

Digər tərəfdən Douro alt bölgəsi möhkəm quru qırmızı şərab istehsalı ilə tanınır. Bu şərablar çox vaxt Cabernet Sauvignon və Şirazın zənginliyi və intensivliyi ilə müqayisədə mürəkkəb ləzzətlərlə dərin, dolğun qarışımlar istehsal etməklə tanınan Touriga Nacional, Touriga Franca və Touriga Roriz kimi yerli üzüm sortlarından hazırlanır.

Zəngin şərabçılıq irsinin ölkənin heyrətamiz mənzərələri ilə qovuşduğu gizli xəzinələrini araşdıraraq Xorvatiyaya günəşli qaçışınızı artırın. Xorvatiyanın müxtəlif mənzərəsi, tez-tez diqqətdən kənarda qalmasına baxmayaraq, həm qırmızı, həm də ağ şərab həvəskarlarına cavab verən geniş çeşidli ləzzətlər təklif edərək, oenofillər üçün əsl zövqdür.

Xorvatiyaya səyahət edərkən, İstriyanın sahil üzüm bağlarından Dalmatiyanın yuvarlanan təpələrinə qədər, hər bölgənin şərabçılıq prosesinə özünəməxsus bükülmə gətirdiyini kəşf edəcəksiniz. İstər dənizkənarı yeməyi ilə bir stəkandan həzz alın, istərsə də kənd şəraitində müxtəlif çeşidlərdən dadın, Xorvatiya şərabları səyahət təcrübənizə unudulmaz qat qatacaq, kəşf zövqləri ilə Avropanın ən yaxşı yeməklərinin dadını dadmaq sevincini birləşdirəcək. radar üzümləri.

Bu ərazidə ən məşhur bölgə, şübhəsiz ki, Pinotage üzümünün doğulduğu yer kimi məşhur olan Stellenboschdur. Bu canlı bölgədə hər biri müxtəlif çeşiddə şərablar təklif edən yüzlərlə şərab zavodu var. Burada siz şirəli, tam bədənli Pinotage və Şirazdan klassik, yaxşı strukturlaşdırılmış Cabernet Sauvignons-a qədər bir sıra qarışıqları araşdıra bilərsiniz.

Stellenbosch həmçinin cəsarətli, lakin hamar Chardonnays və yüngül, meyvəli Sauvignon Blancs ilə parlayır. İstər zəngin və möhkəm qırmızılara, istərsə də xırtıldayan, təravətləndirici ağlara cəlb olunmağınızdan asılı olmayaraq, Stellenbosch Cənubi Afrikanın şərabçılıq ənənəsinin çox yönlü və mükəmməlliyini vurğulayan müstəsna dequstasiya təcrübəsi təqdim edir.